Wintertips voor jouw vakantie Cambrils

Winter in Cambrils

Winter in Cambrils? In december, januari en februari is van alles te zien, te doen en te beleven. Ga hier naar de wintertips voor jouw wintervakantie Cambrils.

Cambrils in de winter? Waarom niet!

Winter in Cambrils? Waarom niet! Verreweg de meeste toeristen kiezen niet voor een wintervakantie Cambrils. Jammer, want Cambrils in de winter is verrassend leuk. Lees snel verder en ontdek mijn wintertips voor Cambrils.

Cambrils in de winter staat voor culinair genieten

Drie redenen om een wintervakantie Cambrils te overwegen!

Het weer in Cambrils

Oké, in je bikini op het strand liggen bakken is er tijdens de wintermaanden in Cambrils misschien niet bij. Althans niet voor iedereen, want ook tijdens de wintermaanden liggen zonaanbidders op het strand. En waarom ook niet. Maar met gemiddeld 17 graden in de middag en bijna elke dag een zonnetje, word ik in december, januari en februari  vaak overvallen door het Nederlandse ‘joehoe-het-is-weer-lente-gevoel. 

De rust in Cambrils

winterochtend in de haven

Cambrils is een geliefde badplaats bij Nederlanders, Belgen en andere Europeanen. In het hoogseizoen – juli en augustus – kan het aardig druk zijn in Cambrils. Tijdens de winter in Cambrils is Cambrils van de Catalanen. Maar denk niet dat Cambrils is uitgestorven tijdens de wintermaanden. Sterker, in de weekenden, tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie is het één en al gezelligheid in de haven van Cambrils. Terrassen zitten vol en er wordt volop geflaneerd langs de boulevard. Van uit de wijde omgeving komen Catalanen met familie en vrienden naar Cambrils om samen te eten en te wandelen. Voordeel van de rust in de wintermaanden: vliegtickets, hotels en vakantiehuizen zijn voordeliger dan wanneer je deze boekt in het zomerseizoen.

Winter Evenementen

Van de kerstmarkt, tot de intocht van de drie koningen en carnaval. Van de winterse fiesta major met menselijke torens en de correfoc in de oude stad Cambrils tot het grote Salsa Romesco food evenement. Niet te missen tijdens de winter in Cambrils is de calcotada. Deze typische Catalaanse wintertraditie is een ware belevenis.  In Reus verschijnt Reus Neus op de laatste dag van het jaar. Waar zijn toch zijn 364 neuzen gebleven? In Cambrils, Tarragona en Reus verrijzen schaatsbanen. En ook het ontsteken van de kerstverlichting is vooral in Reus en Tarragona een megafeest. Kortom, ook tijdens de winter valt genoeg te beleven in Cambrils en omgeving. 

Winter evenementen Cambrils en omstreken

Cambrils tijdens de winter? Een overzicht van de leukste wintertips in Cambrils en omstreken.
Kerstmarkt Barri Antic Cambrils

De Kerstmarkt in Cambrils

Van donderdag t/m zondag eerste weekend december

De kerstmarkt in Cambrils wordt elk jaar rond het eerste weekend van december georganiseerd. Van donderdag tot en met zondag staat Placa de la Vila in Barri Antic in het teken van kerst. Marktkraampjes, papa Noel, kerstmuziek en dansoptredens. En tussen de bedrijven door doe je een lekker drankje bij mijn vinotheek en hangout La Vilateria.

Eerste zaterdag van Februari | start 19:00 uur

Als een kind zo blij in een sneeuwstorm van papier? Het overkwam me vorig jaar tijdens onze eerste Coso Blanco in Salou. Geen idee wat ik moest verwachten van deze pré carnavalsoptocht. Maar dat het een spektakel zou worden, zag ik aan de foto’s van eerdere edities van de winterparade. Op dus naar Salou. Een wijs besluit. Die smile ging de rest van de avond niet meer van mijn snuit.

Video afspelen

Festa de Sant Antoni Cambrils

Derde zaterdag en zondag van januari

Festa de Sant Antoni wordt in Cambrils gevierd op de derde zondag van januari. Na de mis ter ere van de beschermheilige van de dieren worden op het plein voor Ermita de la Mare de Deu del Cami om 12:45 uur de huis- en boerderijdieren van Cambrils gezegend door een heuse pastoor. Vervolgens lopen alle deelnemers met hun dieren drie rondjes om de kerk (Tres Tombs) voor een jaar lang geluk. 

5 tot en met 8 februari 2020

Voor de start van de parade verzamelen de Carnavalswagens op Passeig d Albert in Barri Antic, de oude stad Cambrils. Neem oordopjes mee, want elke carnavalswagen heeft de muziek installatie op standje tien. Na een flinke tijd tegen elkaar op beuken vertrekt de stoet rond 14:00 uur richting de haven van Cambrils.

Video afspelen

Carnaval in Cambrils

Zo mooi is Cambrils in de winter

De winter in Catalonië brengt veel verrassingen met zich mee. De winterluchten tijdens de zonsopgang en zonsondergang in Cambrils zijn vaak bizar mooi. Maar het meest ontroerd raak ik van de spreeuwen. Met z’n honderdduizenden zweven ze over de landerijen rond Cambrils, als enorme zwarte draken. Heb je ooit zoiets gezien?

winterluchten in Cambrils

Winter sunset Cambrils

Cambrils in de winter staat ook voor culinair genieten

Jornades Gastronomics de la Galera, is de eerste van 9 culinaire festivals in Cambrils. In februari speelt  La Galera – de kreeftgarnaal – de hoofdrol. Kom deze specialiteit proeven in één of meer van de 25 restaurants die meedoen met dit food evenement. 

Jornades Gastronomics Salsa Romeso, is de laatst van 9 culinaire festivals in Cambrils. In december speelt Salsa Romesco – een typisch Catalaanse saus – de hoofdrol. Kom deze specialiteit proeven in één of meer van de 25 restaurants die meedoen met dit food evenemeten.