De stranden in Cambrils

Cambrils is een langgerekte badplaats met maar liefst 9 kilometer kustlijn.Bovendien zijn de stranden in Cambrils heel divers. Naast een gezellige stadsstrand in Cambrils en pareadijselijk strand in Cambrils, heeft de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada meer type strand in de aanbieding. Zo is er ook een surfstrand in Cambrils en  daarnaast zelfs een hondenstrand in Cambrils. Dus ben jij een strandmens, lees snel verder en ontdek de mooiste stranden in Cambrils.

Bijna alle stranden in Cambrils zijn bekroond met de blauwe vlag. Wat betekent dat ze schoon zijn en voldoende faciliteiten bieden. Het lijkt misschien dat de kust van Cambrils uit één groot strand bestaat, maar in werkelijkheid zijn de zandstranden in Cambrils verdeeld in negen zones.

Familiestrand Cambrils

Van alle stranden in Cambrils is Playa de l’Ardiaca het verst gelegen van het centrum en de haven van Cambrils. Maar hoewel dit familiestrand in Cambrils grenst aan een  camping en hotels, is het op dit fijne zandstrand met blauwe vlag in de zomermaanden zeker niet saai. 

EreadersEreaders
Standen in Cambrils
Paradijselijk strand in Cambrils natuurstrand
BoekenBoeken

Paradijselijk strand
Cambrils

Playa La Llosa behoort tot de mooiste stranden in Cambrils en mijn favoriet.Op loopafstand van Camping La Llosa. Platja La Llossa beschikt over douches en toiletten. Ook is er een Rode Kruis post en verhuur van zonneschermen, ligstoelen en parasols. Achter strandbar van Luxe Resort Eldorado Estival is een kleine surf- en supschool. Waar je voor gemiddeld een tientje per uur surfplanken kunt huren. 

Familiestrand in Cambrils

Playa de Horta de Santa Maria ligt ten zuiden van de haven. In de zee voor dit brede familiestrand zijn cirkelvormige golfbrekers gemaakt, Bij Xiringuito El Marino is het zien en gezien worden. Tegen zonsondergang  verandert deze strandtent in een hippe beachclub. Hoe fijn, met een cocktail in je hand en een lekker deuntje op de achtergrond de zon achter de bergen zien zakken. 

Familiestrand in Cambrils
Hondenstrand in Cambrils
DierDier

Hondenstrand Cambrils

Playa de la Riera is het hondenstrand in Cambrils. Hoewel dit kleinste strand in Cambrils deels een keienstrand is en geen blauwe vlag voert, wordt hondenpoep over het algemeen netjes opgeruimd. Dus heb je een hond, dan moet je zeker eens naar het hondenstrand in Cambrils. Want op een zomerse dag wil jouw lieveling namelijk niets liever dan afkoelen in de branding. Jouw hond heeft ten slotte ook vakantie.

Tip Van november tot Semana Santa (eind maart) mogen honden vrij loslopen op de andere stranden in Cambrils!

Stadsstrand Cambrils

Playa del Regueral is een gezellig stadsstrand in Cambrils. In juli en augustus is het vaak erg druk op dit stadsstrand in Cambrils. Dit stadsstrand is een aanrader voor iedereen die van strandactiviteiten houdt.  Er staan volleybalnetten, er is een speeltuintje en in de zee voor het stadsstrand in Cambrils drijven een groot vlot en een heus Aqua Park. Geopend van mei tot eind oktober. Voor € 12 per uur (of € 25 voor de hele dag) Ga hier naar de website van het Aqua Park Cambrils

Tip! Woon je Cambrils? Neem een bewijs (NIE) mee en je krijgt 50% korting! Snel verdiend toch!

Stadsstrand in ten noorden van de haven in Cambrils
Surfstrand in Cambrils

Surfstrand in Cambrils

Playa del Cavet is het surfstrand in Cambrils en ligt op loopafstand van Camping Platja Cambrils  en Sol Cambrils Park. Bovendien is beachclub Wind Cambrils ook dé plek voor een biertje bij ondergaande zon. Regelmatig vertonen bands en deejays hun kunsten. Het publiek is jong. Dus houd je van watersporten en beachparty’s, dan weet je nu waar je moet zijn. 

 

SportSport

Familiestrand Cambrils

Playa de Vilafortuny ligt in de urbanisatie met dezelfde naam. Dit familiestrand in Cambrils loopt door tot aan Salou. Het witte zandstrand wordt gesierd door groene pijnbomen. Langs het strand loopt een fiets- en wandelpad, dus geen last van verkeer. Bovendien staat om de 500 meter wel een strandtent waar je voor weinig tapas kunt eten. Pal aan dit strand liggen deze 

Familiestrand Vilafotuny in Cambrils

Volg Vakantie Cambrils op Social Media