Parc Sama Modernistisch park Cambrils

Parc Sama in Cambrils was één van de eerste vrijetijdsparken van Spanje. Een botanische tuin met een bijzondere geschiedenis. Modernistisch park Cambrils was aan het einde van de negentiende eeuw namelijke het buitenverblijf van de Markies van Marianao. Salvador Samà i Torrens, zoals de beste man voluit heette, had een voorliefde voor inheemse planten en dieren. In zijn privé dierentuin hield hij tijgers, krokodillen en bruine beren.

Parc Sama Cambirls
Modernisme in Botanische Tuin 

Parc Sama, is een modernistische park aan de rand van Cambrils. Een unieke botanische tuin met een bijzondere geschiedenis. Ontdek de modernistische druipgrotten, de kassen met inheemse planten en de volières vol kleurrijke vogels, het hertenkamp en het maisdoolhof. Lees snel verder en ontdek ook de andere stadsparken in Cambrils.

Josep Fontserè – de architect van het Modernistische Park Sama – werkte nauw samen met de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. In Parc Sama Cambrils staan enkele modernistische gebouwen en druipgrotten. Zoals Torre del Mirador, die je al van verre ziet opdoemen, wanneer je de T312 richting Montbrio del Camp rijdt.

Proef de smaak van Vermouth Yzaguirre in het Vermouth Museum in Parc Sama Cambrils en ontdek hoe deze Catalaanse specialiteit wordt gemaakt. 

Parc del Pescador Visserspark Cambrils

Parc del Pescador was het eerste stadspark in Cambrils en werd aangelegd ter nagedachtenis aan de vissers van Cambrils. Het stadspark ligt ten zuiden van de haven en tegenover Playa la Riera, ook wel het hondenstrand van Cambrils. 

Parc del Pescador heeft drie speeltuinen en een podium waar concerten en theatervoorstellingen worden uitgevoerd. Naast de grootste speeltuin vind je een gezellige xiringuito waar drankjes, ijs en tapas worden geserveerd. In Parc del Pescador wordt elk jaar in oktober ook een groots wijnfestival georganiseerd. Meer weten? Klik op de collage!

Parc del Pinaret in Cambrils

Parc del Pinaret is het stadspark in Cambrils en ligt achter de oude stad Barri Antic. Links van de ingang van Parc del Pinaret ligt een kleine speeltuin. De cafetaria ernaast is dagelijks geopend.  Op het centrale plein wordt gefietst en geskatet. Loop je verder het stadspark in, dan wordt het groen. Verstopt tussen de pijnbomen in Parc del Pinaret staat een natuurschool. Ook mooi zijn de waterval fonteinen. Achterin het park staan meerdere picknickbanken onder de pijnbomen.

Stadspark Parc del Pinaret Cambrils

In de zomermaanden is Parc del Pinaret vaak het toneel van muziek- en theaterfestivals. Het meest bijzonder is Festival Internacional de Musica de Cambrils. In augustus transformeert het park tien nachten lang in een heuse openlucht concertzaal. En geloof me als ik zeg, dat het echt niet de minste artiesten zijn die hier optreden. Parc del Pinaret is ook het hart van het festival terrein van Fira Cambrils. Een gezellig festival met foodtrucks, circusworkshops, kermis, muziek en een middeleeuwse markt.

Volg Vakantie Cambrils op Social Media