Ontdek het Beste van Salou

Boulevard Passeig Jaume in Salou

Het beste van Salou? Ik hoor je denken! Salou is toch alleen leuk voor feestende jongeren? Wat zeg ik, naar Salou ging ik voor het eerst zonder ouders. Maar 33 jaar later ontdekte ik een heel ander Salou.  Op deze pagina deel ik mijn favoriete plekjes in Salou. Zoals boulevard Passeig Jaume I. Echt een heerlijk plek om te flaneren.

De boulevard van Salou

Coso Blanco Salou

Video afspelen

Als een kind zo blij in een sneeuwstorm van papier? Het overkomt je tijdens Coso Blanco in Salou. De grootste, meest bizarre carnavalsoptocht in Salou. Dus waar wacht je nog op, kom feesten in Salou.

  • In 2020 telde Coso Blanco Salou 30.000 feestgangers.
  • Coso Blanco Salou verbruikt 500.000 watt aan licht
  • Coso Blanco Salou  produceert 170.000 watt aan geluid
  • In Carrer Ciutat de Reus staan 40 confetti kanonnen
  • Elk uur wordt 20 ton confetti de lucht in geschoten

De Duizend Fonteinen

De bijna duizend sierfonteinen zijn een echt een van de leukste bezienswaardigheden in Salou. De fonteinen staan namelijk verspreid over de boulevard. Het waterkunstwerk verandert in de avond in een kleurenspektakel. Bovendien ‘danst’ de cybernetische fontein op muziek. Ook is er een klein kunstmatig meer met een brug, waar je onder waterstromen kan doorlopen. En voor de allerkleinsten is er een heuse waterspeelplaats.

In Juli & Augustus begint de lichtshow elke avond om tien uur. Deze kleurrijke en muzikale show duurt rond de 15 minuten. In september en oktober dansen de fonteinen alleen op vrijdag- en zaterdag op muziek. Deze shows starten om 21.00 uur.

waterpret op de boulevard

Pretpark PortAventura

Een dagje pretpark PortAventura in badplaats Salou is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Het pretpark in Salou is opgedeeld in zeven werelddelen, met elk een eigen karakter en achtbanen. In oktober en november staat PortAventura Salou in het teken van Halloween en in december en januari verandert het pretpark in Salou in een winters kerstparadijs.

Cami de Ronda

Houd je van wandelen? Loop dan zeker eens Camino de Ronda. Ooit een surveillance pad van de kustwacht, maar nu bijzonder mooi en rustgevend wandelpad langs Cap de Salou.

Het bijna 6 kilometer lange wandelpad bestaat uit 2 delen en volgt de kustlijn van de Fuente Luminosa. Het kortste deel loopt van Monument Els Pilons de Salou tot de Carrer dels Replanells. Een wandeling van zo’n twee kilometer langs een mooi aangelegd pad, dat deels langs een steile rotswand boven de zee voert. Halverwege de route – aan de Cala Llenguadets – staan bunkers uit de Spaanse Burgeroorlog.

De langste route, zo’n 4,5 kilometer, is een meer natuurlijk pad en loopt van Replanells naar vuurtoren Faro de Cap Salou. 

 

Broodje van Kootje in Salou

Broodje van Kootje is al bijna 30 jaar een begrip in badplaats Salou en omstreken. Patatje oorlog, extra grote frikadellen speciaal, broodjes warm vlees met saté saus, huzarenslaatjes en huis gedraaide gehaktballen in vette jus. Dat lust toch iedereen!

Volg Vakantie Cambrils op Social Media