Cambrils feesten aan de costa dorada

Evenementen Cambrils

Als je ergens goed kunt feesten, is het in Cambrils. Natuuriljk in de zomermaanden, maar ook buiten het seizoen barst het in Cambrils van de feestelijke evenementen.

Winter carnaval in Salou

Coso Blanco Salou

Als een kind zo blij in een sneeuwstorm van papier? Het overkwam me tijdens onze eerste Coso Blanco in Salou. Geen idee wat ik moest verwachten van deze pré carnavalsoptocht. Maar dat het een spektakel zou worden, zag ik aan de foto’s van eerdere edities van de winterparade. Op dus naar Salou. Een wijs besluit. Die smile ging de rest van de avond niet meer van mijn snuit.

Concerten in Park del Pinaret

Festival Internacional de Musica Cambrils

Van half juli tot eind augustus staan de weekenden in Parc del Pinaret in Barri Antic in het teken van muziek. En niet de minste artiesten laten van zich horen tijdens het muziekfestival in Cambrils. Wij stonden al voor het podium van Alvaro 'Mira Sofia' Soler. Maar wat graag had ik graag meer van de openlucht concerten gehoord.

De kermis in Cambrils is onderdeel van La Fira Cambrils

Kermis in Cambrils

Racefietsers, mountainbikers, BMX-ers en ook eBikers kunnen hun lol op tijdens Cambribike Cambrils. Speciaal voor het fietsevenement zijn fietsroutes uitgezet voor verschillende niveaus. Startpunt is Parc del Pinaret in Barri Antic, waar tal van activiteiten, demonstraties en tentoonstellingen op fietsgebied worden georganiseerd voor oud en jong.

Ontdek Barri Antic Cambrils

Nit del Foc Cambrils

Vier je eind augustus vakantie in Cambrils dan zit er maar een ding op: Nit del Foc! Wauw wauw wauw, vanaf negen uur in de avond worden de Bestiaries tentoongesteld op Passeig d'Albert. De drumband gaat los en vanaf half elf knalt het spreekwoordelijke dak eraf op Placa de la Vila in Barri Antic. Mensen drie woorden: Gaat Dat Zien

Paas processies in Cambrils

Paasweek in Cambrils

Semana Santa, de Paasweek is ook in Cambrils een heel speciaal evenement. In totaal lopen deze week drie processies de kerk in Barri Antic naar het centrum in de vissershaven van Cambrils

Cambrils entrada al Pais del Vi

Entrada del pais de Vi

Wijn proeven, wijn kopen, wijn workshops, koken met wijn, optredens, muziek, dans, gezelligheid, Cava, natuurlijk ook Cava, wedstrijden en meer...

La Pujada de Galera vindt plaats op de eerst vrijdag in september. Tegen half elf komt de dansende garnaal aan op Placa de la Vila in Barri Antic. Dit feest is één van de hoogtepunten van de fiesta mayor in de oude stad van Cambrils. Dans, drink, zing…. tot in de late uurtjes. 

Vuurwerk midzomernacht

Sant Joan Cambrils

Tijdens de kortste nacht vieren Catalanen die start van de zomer met water, vuur en verse kruiden. Ben je in de nacht van 23 op 24 juni in Cambrils, zoek dan tegen zonsondergang een plekje op het strand. Neem net als de Catalanen dekens mee en goed gevulde picknickmand en geniet van wat gaat komen.

Feest in badplaats Cambrils

La Fira de Cambrils

Feest in Parc del Pinaret, muziek, theater, optredens, foodtrucks, kermis, wijntastings, circusworkshops, Middeleeuwse markt, kunstkraampjes en meer tijdens Fira de Cambrils in Barri Antic en Parc del Pinaret.

festa de la espuma Barri Antic Cambrils

Festa de Espuma

Tijdens de vele Fiestas Mayores die Cambrils rijk is (elke buurt heeft een zomer en een wintereditie) wordt ook aan de kinderen gedacht. Een superleuk en kneuterig zijn de schuimparties die geregeld op pleintjes worden georganiseerd. Muziek op tien, zoekmachine aan en dansen maar. Leuk voor jong en oud.

Evenementen in badplaats Cambrils

Fira Maritima De Nautische Dagen in Cambrils

Een dagje zeilen met een catamaran langs de mediterrane kust kost snel een klein vermogen. Zeker wanneer je met z’n vieren bent. Het kan goedkoper. Elk jaar rond het eerste weekend in mei organiseert Cambrils de Nautische dagen. Tijdens Fira Maritima Cambrils mag je voor een prikkie proeven van alle watersporten die Cambrils rijk is. 

Volg Vakantie Cambrils op Social Media