De Haven in
Cambrils Spanje

De gezellige haven in Cambrils is ook buiten het zomerseizoen een ware trekpleister. Langs Passeig del Miramar staan namelijk tientallen goede restaurants en gezellige bars. In de zomer en in de weekenden en op feestdagen is het altijd een drukte van jewelste op de boulevard. Er wordt geflaneerd, naar bootjes gekeken of gesnuffeld op de kunstmarkt. Bij de rode vuurtoren aan het einde van de pier worden selfies gemaakt. En had ik al gezegd dat je voortreffelijk kunt eten in de vissershaven van Cambrils. 

Las Sirenas in de haven in Cambrils Spanje

Las Sirenas – het kunstwerk met de zeemeerminnen – staat prominent op de boulevard in de vissershaven van Cambrils. De sculpturen zijn gemaakt door de Catalaanse kunstenaar David Callau. Dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de schipbreuk in 1911. In ‘Het jaar van de tegenslagen’ spoelden namelijk 140 vissers en matrozen in de vroege ochtend aan op de stranden van Cambrils. Precies 100 jaar later, in april 2011, werd het kunstwerk van plaatstaal, keramiek en steen geopend. Ik vind het mooi. En jij?

Las Sirenas, kunstwerk met de zeemeerminnen op de boulevard van Cambrils

Watersporten in de haven van Cambrils Spanje

Ja de zomers in Cambrils zijn druk! Bang dat het niet lukt om op de dag van jouw keuze een bootje te huren? No stress! Bekijk onderstaande aanbiedingen en boek alvast jouw watersportuitje in Cambrils vooruit!

Winkelen in de haven van Cambrils

In de straten achter de haven ligt het winkelgebied van Cambrils. Cambrils is minder groot dan bijvoorbeeld Reus of Tarragona, maar evengoed kan je in de haven van Cambrils echt wel shoppen. Van kleding tot schoenen, maar ook  Ibiza style accessoires, beachwear en cadeautjes voor thuis. Tussen twee en vijf zijn de meeste winkels gesloten in Cambrils. Daarna zijn de meeste winkels weer tot negen uur – en sommigen zelfs tot tien uur in de avond – geopend.
Krijg jij van winkelen ook zo’n trek? Ga hier naar mijn favoriete restaurants in de haven van Cambrils
Shoppen in de haven van Cambrils

El Nen Pescador

El Nen Pescador, het vissersstandbeeld in staat bij de ingang van de vissershaven van Cambrils. Het beeldje is een replica van de originele vissersjongen uit 1978. Het origineel werd in 1980 gestolen. Pas halverwege de jaren negentig werd de sculptuur door de Engels Inlichtingendienst Interpol teruggevonden in de stad Leeds. Desondanks is het beeldje nooit teruggekeerd naar Spanje en de haven van Cambrils, want daar staat immers nu zijn tweelingbroer.  Met een beetje mazzel duikt de ‘jonge visser’ ooit op in een Engels museum.

Het beeldje van de kleine visser in de haven van Cambrils

De visafslag in Cambrils

De rode vuurtoren in badplaats Cambrils
Faro Rojo (de rode vuurtoren) is een ware blikvanger en en bekend monument in de haven van Cambrils. De vuurtoren staat op het uiterste puntje van de pier, voorbij de visafslag van Cambrils. Bij de rode vuurtoren in de haven van Cambrils worden vaak selfies gemaakt. Ook heb je vanaf deze plek het mooiste uitzicht op de haven van Cambrils Spanje. Vooral wanneer de zon ondergaat, is het hier magisch. Afhankelijk van het week kleurt de hemel tegen de achtergrond van de haven lichtroze of knaloranje.
  

Elke middag rond een uur of vier varen de vissersboten van Cambrils de haven binnen. Eenmaal aangemeerd bij de visafslag La Llota begint het uitzoeken en sorteren van de vangst. De gesorteerde vis wordt op bakken ijs gelegd en…

De vissershaven in Cambrils

op ouderwetse handkarren naar de visafslag op gereden, waar het bieden kan beginnen. Super interessant om eens van dichtbij mee te maken hoe de vissers van Cambrils te werk gaan. Dus neem die visgeur maar voor lief.

Volg Vakantie Cambrils op Social Media