Culinaire Festivals Cambrils

Gastronomische dagen Cambrils

Houd jij van lekker eten? Kom naar Cambrils, de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada. Want Cambrils telt naast ruim 200 restaurants, bovendien vijf sterren restaurants en maar liefst 9 culinaire festivals. Bij foodfeestje één speelt de artisjok een hoofdrol, vervolgens staat de garnaal centraal. Wandel de tapas route, laat je verrassen door de lekkerste wijn en proef de lekkerste olijfolie. 

Culinaire festivals in Cambrils

De Jornades Gastronomics, ofwel de gastronomische dagen Cambrils, is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente, restaurateurs, landbouwers, veetelers en de vissers van Cambrils. Mede dankzij deze groots opgezette foodfestivals staat Cambrils al jaren bekend als culinaire hoofdstad van de Costa Dorada. En het lekker, elk jaar komt er weer een nieuwe hoofdrolspeler bij. Dus, ben jij een smulpaap? Kom proeven in Cambrils. 

Culinaire Festivals Cambrils met in de hoofdrol de garnaal 'Jornades Gastronomics de la Galera'

Culinair Festival Cambrils met in de hoofdrol de artisjok oftewel 'Jornades Gastronomics del Romesco'

Culinaire Festivals Cambrils met in de hoofdrol Romeso Saus oftewel 'Jornades Gastronomics del Romesco'

Geniet van alle culinaire festivals in Cambrils

Bekijk de culinaire kalender van Cambrils en kom te weten in welke maanden de beste restaurants van Cambrils werken met welke producten. Ja ik weet het, het is culikalender van 2019. Op dit moment is er nog geen culinaire kalender voor 2020 in omloop. Maar met die van 2019 krijg je vast een idee. En trek. Want elk foodfestival in Cambrils draait om het thema  Mar Y Muntanya. Letterlijk vertaalt: Zee en Berg. Oftewel Vis en Vlees. 
KokenKoken

Culinaire Kalender Cambrils

Of je nou een vis mens bent, een carnivoor of kiest voor vega, voor elke smaak is een culinair festival in Cambrils. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Naar welk van de negen culinaire festivals in Cambrils gaat jouw voorkeur uit? Ik kan niet kiezen. Wil je meer weten over mijn smaak? Lees hier meer over mijn favoriete restaurants in Cambrils

Culinair Festival Cambrils met in de hoofdrol de calamaris oftewel 'Jornades Gastronomics del Calamar'

Culinaire Festivals Cambrils met in de hoofdrol fideua oftewel 'Jornades Gastronomics del Fideus Rossos.

Culinair Festival Cambrils met in de hoofdrol olijfolie oftewel 'Jornades Gastronomics Oli Nou de Oliva'

DrankDrank

Doe een vermut in Cambrils

Move over gin tonic, hier  komt vermut. In Catalonië is dit kruidige drankje al jaren een hit. Vermut lijkt qua smaak nog het meest op Martini. Oorspronkelijk komt Vermut uit Reus, maar in Cambrils is dit aperitief ook populair.  Er is zelfs een heus culinair festival in Cambrils gewijd. Vermuting Cambrils heet dit culinaire festival in Cambrils, want bij een aperitief wordt natuurlijk ook gegeten. Kom proeven op wederom een smakelijk culinair festival in Cambrils. Lees verder
Doe een vermut in de haven van Cambrils

Wijn Festival Cambrils | Entrada al Pais del Vi

Met wijngebied de Priorat om de hoek, kan Cambrils niet zonder een heus wijn festival. Entrada al Pais del Vi – het wijn festival in Cambrils s het een na laatste culinaire festival van het jaar in de leukste badplaats van de Costa Dorada. Vier dagen lang draait het in stadspark Parc del Pescador, ten zuiden van de haven van Cambrils om wijn en natuurlijk cava. Proeverijen en workshops, maar ook optredens, muziek en natuurlijk een heuse wijnmarkt. 

Volg Vakantie Cambrils op Social Media